Mijn 4 favoriete zelfontwikkeling boeken

Zoek je voor deze zomer nog een paar goede persoonlijke ontwikkeling boeken? Mike heeft in een eerdere blog zijn vier favoriete boeken op een rij gezet. Nu is het mijn beurt! Dit zijn mijn favoriete zelfontwikkeling boeken over zelfontwikkeling, spiritualiteit en positiviteit – perfect om te lezen op een zonnig strand! ☀️

1. De Alchemist (Paulo Coelho)

Met de eerste in de rij zelfontwikkeling boeken kwam ik zo’n twee jaar geleden voor het eerst mee in aanraking. De Alchemist heb ik inmiddels al meerdere keren gelezen. Het is geen typisch zelfhulpboek, maar gechreven in romanvorm. Hierdoor leest het heerlijk weg.

Het is een speels verhaal, maar met diepgaande lessen tussen de regels door verstopt. Lessen over het najagen van je dromen, het creëren van je eigen leven en het leven van je eigen ‘legende’.

Tip: het boek is ook als luisterboek beschikbaar bij de bibliotheek!

2. De vierde dimensie (Hans Peter Roel)

Als je geïnteresseerd bent in spiritualiteit, dan is De vierde dimensie een aanrader om te lezen. Net als De Alchemist is dit boek geschreven in romanvorm, maar bevat het veel mooie wijsheden.

Over de onzichtbare wereld om ons heen, het herkennen en sturen van ‘toevalligheden’ in ons leven, het volgen van je eigen pad en het vergroten van je bewustzijn.

Echt een aanrader! Zelf las ik hem in een dag uit.

3. Wat ik zeker weet (Oprah Winfrey)

De hoofdstukken in het boek Wat ik zeker weet van Oprah Winfrey heb ik met een grote glimlach gelezen.

Wat een heerlijk boek is dit. Het is een verzameling van Oprah’s columns in O, The Oprah Magazine. Het zijn verhalen over ‘diepe’ onderwerpen als dankbaarheid, macht, vreugde en veerkracht en dat op een heel luchtige en inspirerende manier beschreven.

Een inspirerend boek van een inspirerende vrouw! ⁠

4. De wet van aantrekking (Esther & Jerry Hicks)

Het laatste boek in de rij favoriete zelfontwikkeling boeken gaat over de bijzonderste wet van het universum: de wet van de aantrekkingskracht (ook wel bekend als de Law of Attraction). Tijdens mijn studententijd kwam ik hier voor het eerst mee in aanraking en ik vond het meteen fascinerend.

Het boek gaat over het onzichtbare en magische in het leven, de manier waarop we (bewust en onbewust) dingen aantrekken en hoe het Universum voor je kan werken.

Ik kan wel zeggen dat dit boek mijn manier van denken drastisch heeft veranderd!

 

Nieuwsbrief​

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandagochtend fijne inspiratie en praktische tips.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandagochtend fijne inspiratie en praktische tips.

We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Beloofd!