Hoe werkt de wet van de aantrekkingskracht?

Normaal was ik nooit zo onder de indruk van natuurkunde. Tot ik de wet van de aantrekkingskracht ontdekte. Ik vond het magisch! Wat is dit voor wet en hoe kun je het in je voordeel laten werken? In dit artikel maak je kennis met de wet van de aantrekkingskracht.

Wat is de wet van de aantrekkingskracht?

Tijdens mijn studententijd kwam ik voor het eerst in aanraking met de wet van de aantrekkingskracht, ook wel bekend als de law of attraction. En direct was ik er enorm door gefascineerd.

De wet van de aantrekkingskracht is een universele wet die altijd en overal geldt en komt vanuit de kwantumfysica. Deze wet zegt dat je alles kunt aantrekken of zijn wat je wilt. Alles in je leven manifesteer je zelf, ook als je je daar niet bewust van bent.

Klinkt interessant, toch? Dit is hoe het werkt.

Hoe werkt de wet van de aantrekkingskracht?

Alles in de wereld is energie en trilt op een bepaalde frequentie. Deze frequentie is meetbaar. Dit is wetenschappelijk bepaald en hier is verder niets zweverigs aan.

Net als bomen, stenen en dieren hebben ook wij mensen een bepaalde trilling. Al je gedachtes en gevoelens trillen ook en zenden een frequentie uit. Dit kan een hoge frequentie zijn of een lage frequentie.

En hiermee ben je een soort magneet. Soortgelijke trillingen trekken elkaar namelijk aan. Net als een radio. Als je een radio op een bepaalde zender instelt, zendt het de frequentie van deze zender uit. Het radiostation zendt ook op deze frequentie uit. En zo trekt je radio de juiste frequentie van het radiostation aan en kun je muziek luisteren.

  • Als jij dus een hoge/positieve frequentie uitzendt door positieve gedachtes, liefde en vreugde, dan trek je ook gelijke dingen aan.
  • Maar als je op een lage/negatieve frequentie uitzendt door bijvoorbeeld boosheid, angst of onzekerheid, dan krijg je dat er ook voor terug.

Alles wat je uitzendt krijg je dus terug. En deze wet werkt altijd, ook als je er niet bewust mee bezig bent.

Als je naar de wereld glimlacht, glimlacht de wereld terug.

Je kunt heel bewust dingen aantrekken

Je bent dus een soort magneet. Als jij in een positieve vibe komt en in een hoge frequentie, dan ga je vanzelf positieve dingen aantrekken.

Je straalt positiviteit uit, je bekijkt het leven positiever en de wereld om je heen wordt ook letterlijk positiever. Er gaan ‘toevallig’ dingen op je pad komen en je ogen gaan open voor tekens.

En hiermee kun je heel bewust dingen gaan aantrekken. Maar als je morgen een rode Ferrari wilt of volgende week miljonair wilt zijn, dan lukt het niet. Je moet er wel echt aan werken.

Tip 1: Weet goed wat je wil

Om iets aan te trekken moet je eerst weten wát je wilt aantrekken. Het werkt eigenlijk hetzelfde als selffulfilling prophecy. Je krijgt wat je verwacht.

Bedenkt vooral wat je wél wil en niet wat je níet wil. Niet bestaat namelijk niet in het Universum. Als jij dus zegt: “Ik wil geen stress meer”, dan zeg je eigenlijk “Ik wil stress”. Zeg in plaats daarvan: “Ik wil me vredig, rustig en gelukkig voelen”.

Probeer zo gedetailleerd mogelijk te zijn. Wil je een leuke partner? Vraag je dan af wat een leuke partner voor jou is. Wat voor persoonlijkheid heeft hij of zij? Wat doe je samen? Hoe voel je je bij hem of haar?

Je kunt dit op verschillende manieren vastleggen.

  • Schrijven. Schrijf je doel(en) uitgebreid op, tot in detail.
  • Denken. Maak een visionboard van je doel(en) en visualiseer het resultaat. Zie het voor je als je je doel(en) hebt behaald. Hoe voel je je dan?
  • Spreken. Spreek je doel(en) hardop uit en deel ze met anderen. Zo worden ze ‘echt’.

Zelf heb ik een manifestation journal waarin ik opschrijf wat ik wil manifesteren. Aan het begin van elk jaar houd ik een klein ritueel. Ik schrijf mijn doelen voor dat jaar op en maak er een visionboard van. Vervolgens ga ik mediteren en visualiseren hoe mijn leven eruit ziet als ik die doelen heb behaald en hoe ik me dan voel. Daarna laat ik het los.

Tip 2: Ga aan de slag

Het zou mooi zijn als je lekker vanaf de bank kon visualiseren en zo je doelen zou halen. Maar zo werkt het natuurlijk niet. Je moet hier wel naar gaan handelen.

Als je thuis blijft kom je nooit een leuke partner tegen. En als je niet solliciteert of op zoek gaat naar vacatures kom je nooit een toffe baan tegen.

Je zult merken dat als je dit doet er ‘toevalligheden‘ gaan gebeuren. Mensen komen op je pad, je belandt in bepaalde situaties, je krijgt signalen. Allemaal tekenen dat het Universum je steunt in het behalen van je doelen.

Tip 3: Zorg voor een positieve vibe

Voor de wet van de aantrekkingskracht is het belangrijk om in een positieve vibe te komen om aan te trekken wat je wil. Een heel krachtige manier om dit te doen is door dankbaarheid. Vraag jezelf elke dag af: “Waar ben ik dankbaar voor vandaag?”.

Nieuwe dingen kunnen pas op je pad komen als je dankbaar bent voor wat je al hebt!

Mijn ervaring met de wet van de aantrekkingskracht

De wet van de aantrekkingskracht heeft veel invloed gehad op de manier waarop ik in het leven sta. Ik heb veel meer vertrouwen gekregen in mezelf en voel dat ik alles kan bereiken als ik het maar écht wil.

Hierdoor ben ik positiever geworden en veel meer gaan letten op wat ik denk en zeg. Ik zal niet meer zo snel zeggen: “dat lukt me niet”, “ik ben hier niet goed in” of “ik heb te weinig klanten”.

Dit betekent niet dat ik nooit negatief ben, want ook dat hoort bij het leven. Ik blijf er alleen niet meer in hangen en kan er veel beter mee dealen.

Het is overigens écht niet erg als je soms negatief, down of boos bent en je trekt dan niet direct allemaal negatieve dingen aan. Positieve gedachten zijn namelijk honderd keer krachtiger dan negatieve!

Meer weten over de wet van de aantrekkingskracht? Deze topboeken heb ik hierover gelezen:

Nieuwsbrief​

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandagochtend fijne inspiratie en praktische tips.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandagochtend fijne inspiratie en praktische tips.

We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Beloofd!