Stel jezelf regelmatig deze belangrijke vraag

‘Waar word ik nou echt gelukkig van?’ Deze vraag zou je jezelf regelmatig moeten stellen. En al helemaal nu we met alle coronamaatregelen wat meer tijd krijgen en vaker op onszelf zullen zijn.

Waarom is het belangrijk om deze vraag te stellen?

Door jezelf regelmatig af te vragen waar je gelukkig van wordt, krijg je meer inzicht in wat voor jou belangrijk is in het leven. Dit maakt het makkelijker om keuzes te maken.

Als ik mezelf deze vraag stel, zie ik vaak korte momentjes voor me waarop ik echt gelukkig ben. Een strandwandeling met Liz bijvoorbeeld. Of het prachtige uitzicht in de Oostenrijkse bergen.

Een fulltime gelukkig leven bestaat niet

Hoe graag we het ook willen, een fulltime gelukkig leven bestaat niet. Iedereen heeft z’n ups en downs. En dat is maar goed ook, want hierdoor kun je pas echt het verschil ervaren tussen gelukkig en ongelukkig zijn? Tussen zwart en wit.

Ik heb zelf vooral heel veel geluksmomentjes. En die vormen samen een gelukkig leven, naast de minder leuke dingen die er ook mogen zijn.

Kies bewust voor geluk

Ik daag je uit om ergens in de komende week een half uur de tijd te nemen om (even alleen met jezelf, bijvoorbeeld tijdens een wandeling) goed na te denken over deze vraag. Noteer alle momenten die je te binnen schieten waarop je echt gelukkig bent.

Plan vervolgens voor de komende weken 1 of 2 van deze kleine geluksmomentjes in je agenda. 

Geluk zit vaak in de ‘kleine’ dingen. En natuurlijk is een reis naar je favoriete vakantieland fijn en ook daar mag je voor kiezen (buiten coronatijd om dan 😅).

Maar heel veel geluksmomentjes kun je al eenvoudig creëren door er bewust voor te kiezen en er tijd voor vrij te maken.

Wat zijn jouw geluksmomenten? Wanneer voel jij je fantastisch?

Nieuwsbrief​

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandagochtend fijne inspiratie en praktische tips.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandagochtend fijne inspiratie en praktische tips.

We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Beloofd!