Maak jouw eigen krachtige visionboard in 5 stappen

Een visionboard maken? Oe, ik hou ervan! Je maakt mij helemaal blij met een grote stapel tijdschriften om in te knippen. Het ziet er ook altijd zo mooi uit. Die grote vellen papier volgeplakt met plaatjes, quotes, kleuren, glitters..

Visionboard maken

Een visionboard is een vel papier of canvasdoek waarop je met behulp van plaatjes en teksten jouw doelen, dromen of verlangens visueel maakt.

Als je doelen alleen opschrijft, belanden ze vaak in een boekje ergens in de la van een kast. Met andere woorden: je bent er vaak niet meer mee bezig, puur omdat je ze niet ziet.

Het uitgebreid opschrijven van je doelen is een mooie eerste stap. Maar een belangrijke tweede stap is om ook regelmatig aan je doelen te denken. Zie het voor je als je je doelen hebt behaald. Hoe voel je je dan? Een visionboard helpt je bij deze stap.

Lees hier meer over in: “Hoe werkt de wet van de aantrekkingskracht?”


Stap 1: waarom wil jij een visionboard maken?

De eerste stap bij het maken van een visionboard is bedenken waar je een visionboard voor wilt maken. Wat is er op dit moment in je leven dat je graag wilt veranderen? Zijn er specifieke doelen die je wilt behalen?

Je kunt bijvoorbeeld een visionboard maken voor:

  • het nieuwe jaar
  • een nieuw project
  • de toekomst van jouw bedrijf
  • jouw eigen toekomst
  • jouw gezondheid

Vroeger maak ik altijd een visionboard voor het nieuwe jaar. Maar tegenwoordig doe ik dit ook per los project. Toen ik met About Now begon heb ik bijvoorbeeld een visionboard gemaakt voor dit platform. Niet zo zeer met strakke doelen erop, maar meer om het gevoel van About Now te pakken. Als ik nu naar dat visionboard kijk voel ik meteen: “Ja, dat wil ik neerzetten.”

Dit vind je vast ook interessant: “Feng shui: zo breng je jouw huis in harmonie”


Stap 2: verzamel fijn materiaal

Vervolgens moet je natuurlijk ook elementen hebben die je op je visionboard kunt plakken. Zelf vind ik het heel fijn om echt aan de slag te gaan met schaar en papier. Hiervoor verzamel ik door het jaar heen oude tijdschriften die ik al gelezen heb.

Maar je kun er natuurlijk ook voor kiezen om via internet plaatjes op te zoeken en uit te printen of je visionboard helemaal digitaal te maken (Pinterest is hier heel handig voor).

Je bent hier helemaal vrij in!

visionboard maken

Tip: voor een paar cent kun je oude tijdschriften kopen in de kringloopwinkel. Erg handig!


Stap 3: zorg dat je in de juiste flow komt

Zorg dat je lekker in de ‘flow’ komt voordat je aan de slag gaat. Als je jouw visionboard vanuit een fijne en positieve energie gaat maken, zul je dit gevoel elke keer ervaren als je naar je visionboard kijkt.

Het gaat bij een visionboard maken heel erg om voelen. Welke plaatjes wekken een bepaald gevoel bij je op en welke niet? Door welke plaatjes krijg je een fijn gevoel en door welke niet?

Zorg dus dat je rust in je hoofd hebt, lekker in je vel zit, goed geslapen hebt en je energiek voelt. Vul een lekkere pot thee, doe een kaarsje aan en zet een fijne muziekje op.


Stap 4: schaar en lijm paraat, ga aan de slag!

En dan is het tijd om aan de slag te gaan met jouw visionboard maken!

Voor het kiezen van afbeeldingen en teksten zijn geen regels. Je kunt kiezen voor plaatjes die letterlijk tonen wat je wil (een plaatje van een Fiat 500 als je zo’n auto wil), maar je kunt ook kiezen voor plaatjes die een bepaalde sfeer of bepaald gevoel opwekken.

Bij mij is het vaak een mix van deze twee.

voorbeelden visionboard

Lees ook: Slow living: langzamer leven in deze drukke wereld [+ 25 concrete tips]


Stap 5: geef je visionboard een ereplekje

Yes, een ereplekje! Zorg ervoor dat je elke dag herinnerd wordt aan je mooie droom of doel. Zet je visionboard dus op een plek neer waar je deze elke dag ziet.

Zelf vind ik het mooi om mijn visionboards in te lijsten en in mijn kantoor te zetten. Maar je kunt ze ook in je slaapkamer ophangen, op de wc-muur of op je koelkast.

Doe dit dus ook als je online jouw visionboard maakt. Je kunt hem dan gebruiken als bureauachtergrond, maar print hem ook altijd uit.

 

Nieuwsbrief​

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandagochtend fijne inspiratie en praktische tips.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandagochtend fijne inspiratie en praktische tips.

We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Beloofd!