Indiaas koken

We maakten Chole Palak en een rode linzen dahl. Raita voor erbij en heerlijke Pakaura met mangochutney om te snacken. En als toetje een Rice Kheer Payasam.

Vol dat onze buikjes waren! En voldaan.

Kookworkshop

Als meisje uit de polder heb ik niet veel spannende gerechten van huis uit meegekregen. Maar ik heb wel een liefde voor koken en een grote interesse (voor eigenlijk alles). Heerlijk vond ik dan ook de kookworkshop die ik afgelopen weekend met vriendinnen volgde: Indiaas koken.

We klopten aan bij een normale tussenwoning in een nieuwbouwwijk. De keukentafel lag voor ons klaar met heerlijke producten. Bloemkool, uien, tomaten, kokosmelk, linzen, spinazie, rijst, peper, mango… “De mandarijnen, dadels en amandelen zijn om lekker van te snoepen hoor.” De okergele muur, planten, klankschalen en Indiase muziek brachten de sfeer.

En toen mochten we koken. Snijden, hakken, pruttelen en natuurlijk proeven. We wilden India! Met zout, gember, kurkuma, knoflook, komijn, koriander, chili. En dat lukte aardig goed, vond ik zelf. We smulden van onze dahl, spinaziecurry, groentebeignets en rijstepap.

En ik besloot ter plekke om dit vaker to doen. Iets nieuws leren. De wereld proeven.

indiaas koken

 

Nieuwsbrief​

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandagochtend fijne inspiratie en praktische tips.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandagochtend fijne inspiratie en praktische tips.

We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Beloofd!