Heb je een goed idee? Geef het de tijd om te groeien

5 weken terug heb ik zaadjes gezaaid in kleine bakjes. Ik heb ze keurig voor het raam gezet voor voldoende zonlicht, geef ze regelmatig een beetje water en ze hebben de ruimte om te groeien.

Ik had dit nog nooit eerder gedaan en was dus erg benieuwd of het daadwerkelijk zou lukken. Lange tijd zag ik geen ‘teken van leven’, maar ik bleef ze water geven en de zon bleef erop schijnen.

Tot ik ineens kleine groene sprietjes boven de aarde uit zag komen.

Inmiddels groeien mijn tomaten- en paprikaplantjes met de dag en zie ik steeds meer resultaat. Ik kan niet wachten op het moment dat het volwaardige planten zijn en ik er de ‘vruchten’ van kan plukken!

Ik realiseerde me dat dit ook zo werkt met doelen stellen. Je stelt een doel, iets wat je over een maand, een kwartaal, een jaar wilt behalen.

In het begin zie je nog niet veel resultaat. Misschien lijkt het zelfs niet te lukken. Je kan gaan twijfelen. Ben ik wel op de goede weg? Doe ik het wel goed?

Maar als je blijft doorgaan, die ‘zaadjes’ blijft voeden, dan ga je op een gegeven moment resultaat zien. Je ziet de zaadjes uitgroeien tot plantjes.

Blijf water geven, laat de zon schijnen

Lijkt het even tegen te zitten? Vergeet dan niet dat de zon moet blijven schijnen. Verander je strategie of vraag om hulp, maar blijf doorgaan. Er komt een dag dat je die heerlijke rode en sappige tomaat kunt plukken. 🍅

Nieuwsbrief​

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandagochtend fijne inspiratie en praktische tips.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandagochtend fijne inspiratie en praktische tips.

We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Beloofd!