6 inspirerende TED Talks over slow living

Als je ons al wat langer volgt, dan weet je dat ik fan ben van slow living en eenvoudig leven. Ik zoek hier dan ook graag dingen over op. In dit artikel heb ik 6 Ted Talks op een rijtje gezet over slow living en langzamer leven die ik zelf erg inspirerend vind. Veel kijkplezier! 🙂

1. When you feel the need to speed up, slow down

Als het moeilijk wordt in het leven of als dingen misgaan, dan ben je vaak geneigd om sneller en harder te gaan. Maar juist dán is het belangrijk om langzamer aan te doen. Het zorgt ervoor dat je kalm bent en helder naar de situatie kunt kijken. Kimi Werner vertelt hier heel mooi over in haar TED Talk.

2. Slow down to go faster

Soms is het nodig om af te remmen, juist om daarna nóg sneller te gaan. Ralph Simone spreekt over de power van pauzes. Gedurende je dag, maar ook gedurende je leven.

3. The masterpiece of a simple life

Ik kan erg goed mediteren, maar als ik het moet doen in een kamer vol met rommel en wat niet feng shui is, dan lukt het me simpelweg niet. Maura Malloy heeft het in haar Ted Talk over minimalisme als basis voor een simpel leven.

4. The art of stillness

Heb jij ook vaak het gevoel dat er niet genoeg tijd is? En voel je je ook weleens schuldig als je niets aan doen bent? Tijdens deze mega inspirerende TED Talk spreekt Pico Iyer of the art of stillness. Waarom het juist goed is om uit te rusten en af en toe helemaal niets te doen.

5. In praise of slowness

“We vullen ons hoofd vaak met afleidingen en ‘druk zijn’, zodat we niet hoeven te vragen: Gaat het goed met mij? Ben ik gelukkig?”

We zijn vaak maar druk omdat we moeilijke vragen of pijnlijke emoties uit de weg willen gaan. Als je ‘lekker bezig’ bent hoef je immers niet stil te staan en te voelen. Carl Honoré vertelt hier mooi over in zijn praise of slowness (een ‘klassieker’ uit 2007).

6. How to create a life you don’t need a vacation from

Dat heerlijke gevoel als je op vakantie bent. Met rust in je hoofd En een gevoel van vrijheid, het idee dat je zeeën van tijd hebt en elke dag weer kunt invullen zoals jij dat wilt… Hoe zou het zijn als elke dag zo voelt? Dat elke dag zó fijn is dat je vakanties niet eens meer nodig hebt?

Nieuwsbrief​

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandagochtend fijne inspiratie en praktische tips.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandagochtend fijne inspiratie en praktische tips.

We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Beloofd!