Voel je je rot? Shift je stemming in 90 seconden

Een tijdje geleden hebben Liz en ik een virtueel event van Tony Robbins gevolgd. Een van de dingen die mij hiervan is bijgebleven is het belang van een beautiful state.

Even vrij vertaald: een staat van zijn waarin je gelukkig, dankbaar, vriendelijk en energiek bent.

90 seconden

En nu hebben we allemaal wel momenten dat we in een niet zo’n beautiful state zitten. Tony zegt daarover dat je 90 seconden de tijd hebt om met je ‘bewuste mind’ de shift te maken.

Wat er dus ook gebeurt, jij bepaalt uiteindelijk zelf hoe je je gaat voelen.

Nou, dat mocht ik zelf even uitproberen…

Kort lontje

De afgelopen weken heb ik ontzettend hard gewerkt en dat was in combinatie broeierige warm weer en langdurig slecht slapen een recept voor een kort lontje.

We liepen vorige week op het strand en onze puberhond Donna deed alles, behalve luisteren. Ik was er even helemaal klaar mee en mijn ‘beautiful state’ veranderde in een ‘gitzwarte aura’.

Eerlijk is eerlijk, de 90 seconden waar Tony het over had waren veel te ambitieus deze keer. En het duurde zeker 20 minuten om de boel onder controle te krijgen.

Uiteindelijk lukte het me om te beseffen dat ik zelf kon invullen hoe ik me wilde voelen. Oftewel: volledig over de zeik die avond (en waarschijnlijk het hele verdere weekend) of kalm en blij.

Shiften

En dit is best lastig, want het is makkelijker om even chagrijnig te zijn en alles en iedereen de schuld te geven. Maar: we draaiden mijn humeur en de auto (letterlijk) om, om tóch op het strandpaviljoen te gaan eten (waar ik 10 minuten daarvoor totaal geen zin meer in had).

Gelukkig konden we lachen om de situatie die ontstond!

Heb jij hier ook weleens last van? Probeer dan na te denken over hoe je jezelf een seintje kunt geven dat je met je bewuste mind de controle weer moet nemen.

Met andere woorden: hoe je van een niet-zo-beautiful state weer in een gelukkige en energieke stemming komt.

Hopelijk ga je dan mijn record van 20 minuten verbreken. Succes!

Nieuwsbrief​

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandagochtend fijne inspiratie en praktische tips.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandagochtend fijne inspiratie en praktische tips.

We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Beloofd!