Maak jouw doelen en intenties extra krachtig met een magisch ritueel

Vind jij het fijn om aan het begin van elke maand nieuwe doelen te stellen? Ik ook! En in eerste instantie deed ik dit gewoon zoals je normaal ook doelen stelt. Aan het begin van de nieuwe maand pakte ik mijn planner erbij, schreef op wat mijn doelen waren en ging van start. Maar sinds een tijdje doe ik dit met een klein ritueel. Ik noem het magisch…

Moderne heksen

Je hebt vast weleens gehoord van ‘witchcraft’ of ‘hekserij’. En ik kan me best voorstellen dat je denkt ‘Mwah, beetje raar’. Want heksen kennen we toch alleen van verhalen als Hans en Grietje? Dat zijn toch van die oude vrouwtjes die met hun puntmuts op in enge brouwsels roeren en gekke spreuken uitroepen?

Ja, in sprookjes inderdaad. Maar ook vandaag nog zijn er vrouwen (en enkele mannen) die zich ‘heks’ noemen. Deze moderne heksen zijn vaak krachtige vrouwen (en soms dus krachtige mannen) die hun eigen pad bewandelen, leven volgens het ritme van de natuur en hun eigen spirituele routines en rituelen hebben.

Magie

Die spirituele routines en rituelen, dát noem ik magie! En daar kunnen niet-heksen veel van leren. Dit is niet de magie van mensen in kikkers veranderen of kunnen vliegen op een bezemsteen (al zou dat laatste best interessant zijn..). Het heeft te maken met het sturen van de energie om ons heen en hiermee invloed hebben op gebeurtenissen en situaties. Het beheersen én versterken van je eigen energie!

Wet van de aantrekkingskracht

En dit komt sterk overeen de wet van de aantrekkingskracht! Deze wet stelt dat alles in de wereld energie is en trilt op een bepaalde frequentie. Ook je gedachten en gevoelens. En dit werkt eigenlijk als een soort magneet. Je zendt de hele tijd uit en daarmee kun je ook heel bewust dingen naar je toe trekken.

Als jij uitzendt op een hoge frequentie door jezelf helemaal in een positieve vibe te brengen, ga je vanzelf stralen, komen er mensen op je pad, zie je meer kansen en ontstaan er meer positieve dingen in je leven.

En deze energie kun je heel bewust sturen. Als je bepaalde doelen hebt kun je dit gaan ‘uitzetten’ en uitzenden naar het Universum, door het op te schrijven, uit te spreken, visionboards te maken en te handelen in overeenstemming met de realiteit die je wilt creëren.

Maar het allerbelangrijkste van de wet van de aantrekkingskracht is dat je het niet alleen denkt, maar ook echt voelt en gelooft dat je jouw doel gaat behalenEn dát kun je doen met behulp van een ritueel.

Ook interessant om te lezen: Hoe werkt de wet van de aantrekkingskracht?

Het sturen van energie is onzichtbaar, ongrijpbaar en magisch.

Magisch ritueel

Zelf heb ik gemerkt dat als ik een klein ritueel houd bij het stellen van een doel, dit zoveel meer kracht heeft.

Door bepaalde symbolische handelingen te doen maak ik een doel of wens tastbaar. Ik wijd er een specifiek moment aan, focus erop, geef er woorden aan en prent het zo in mijn onderbewustzijn. En ik geloof dat je hiermee een ontzettend krachtig signaal afgeeft aan het Universum!

Wil jij iets heel graag bereiken? Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een nieuwe baan? Of wil je nu eindelijk – na een lange zoektocht – jouw droomhuis vinden? Maak er een magisch ritueel van om het het Universum in te zenden.

  1. Plan een moment in waarop je jouw ritueel gaat uitvoeren.
  2. Zoek een rustig plekje in huis op waar je niet gestoord kunt worden.
  3. Creëer een fijne energie op je plekje. Dim het licht, steek kaarsen aan, verspreid een lekkere geur (wierook, diffuser) en zet rustgevende muziek op.
  4. En verder kun je het invullen zoals jij het wilt! Zelf vind ik het fijn om eerst te mediteren om mijn hoofd rustig te maken en in een meditatieve toestand te komen. Vervolgens visualiseer ik hoe het voelt als ik mijn doel heb behaald. Daarna schrijf ik mijn doel op een briefje dat ik vervolgens verbrand (boven de wasbak) en zo mijn wens het Universum in stuur.

Het maakt niet uit wat je doet tijdens een ritueel. Je intentie en gedachten zijn het belangrijkste en je wilt deze zo krachtig mogelijk maken. En als je daar specifieke muziek, wierook en mooie kristallen bij nodig hebt is dat prima, maar het hóeft niet.

Beeld: @ethanchoover

Nieuwsbrief​

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandagochtend fijne inspiratie en praktische tips.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandagochtend fijne inspiratie en praktische tips.

We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Beloofd!