Dit is wat ik leerde van de Quote 500

 

In januari op Schiphol kocht ik, net voor vertrek naar Innsbruck om te gaan skiën, in de kiosk nog snel even de quote-500.

Mijn eerste quote-500 ooit. Ik ben in Oostenrijk begonnen met het bestuderen van nummer 1, mevrouw Charlene Heineken die een vermogen heeft van €14.1 MILJARD. En vanaf die wintersport lees ik nu af en toe een paar bladzijdes.

En ik heb daar twee belangrijke dingen van geleerd.

1. Stap af en toe uit je eigen bubbel

Het is zo ontzettend belangrijk om af en toe eens uit je eigen bubbel te stappen. De vermogens in de quote en jaarlijkse dividenduitkeringen (uitkeringen door een bedrijf aan de aandeelhouders) van meerdere (honderden) miljoenen zijn daar eerder de regel dan uitzondering.

Dit triggert mijn mindset altijd enorm. Want kennelijk is het dus echt mogelijk om zoveel geld te verdienen. Dit verbreedt je horizon én je mogelijkheden.

Ik merk dat ik daardoor zelf ook meer mogelijkheden ga zien en veel groter durf te denken, waardoor er vaak hele concrete plannen oppoppen om zakelijk (of soms ook privé) acties te ondernemen.

2. Succes is geen toevalstreffer

De meeste ondernemers in de quote 500 hebben gedurende lange tijd heel hard gewerkt om zo financieel succesvol te worden.

Het waren geen ‘toevalstreffers’. Een aantal multimiljonairs van het betaalbedrijf Adyen lijken misschien de quote binnen te stormen, maar ook dat bedrijf is in 12 jaar opgebouwd. Niet in een paar maanden.

Voor een ongeduldig mens als ik is dit soms een goede reality check. Zelf wil ik alles het liefst nu, uiterlijk morgen. Maar dat is niet reëel als je grote dingen wilt realiseren.

Maar, wat is succes?

Het is goed om een kleine disclaimer te plaatsen bij deze blog, want het is niet zo dat ik al die mensen in de quote per definitie succesvol vind.

Klopt, financieel hebben ze het goed gedaan. Maar mijn definitie van succes is breder dan dit. Een fijne relatie en een goede band met vrienden en familie is ook ontzettend belangrijk. Anders is het ook niet echt geniet met al dat geld.

Ik zeg zelf altijd: geld maakt niet gelukkig, maar geen geld maakt wel ongelukkig.

 

Nieuwsbrief​

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandagochtend fijne inspiratie en praktische tips.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandagochtend fijne inspiratie en praktische tips.

We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Beloofd!