Mijn 4 favoriete persoonlijke ontwikkeling boeken

Zoek je voor deze zomer nog een paar goede persoonlijke ontwikkeling boeken? Hierbij deel ik mijn 4 favoriete boeken op dit vlak!

1. Think and Grow Rich – Napoleon Hill

Het eerste boek in de rij favoriete persoonlijke ontwikkeling boeken, succes en rijkdom is Think and Grow Rich van Napoleon Hill (vertaald door Michael Pilarczyk).

Dit is een boek dat je rustig elk jaar opnieuw kunt lezen. Je hebt het gevoel dat je elke keer een ander boek leest, afhankelijk van het punt waarop je op dat moment in je leven staat.

Voor degenen die denken dat het door de naam alleen om geld verdienen gaat: het is veel meer dan dat. Het gaat om ‘rijkdom’ in het algemeen, en dat gaat verder dan geld alleen!

Eigenlijk is het juist een heel spiritueel boek. Helemaal bijzonder dat het al begin 1900 is geschreven en de ‘universele wetten’ nog steeds van toepassing zijn.

2. Getting Things Done – David Allen

Het tweede boek in de rij favoriete persoonlijke ontwikkeling boeken heeft vooral te maken met productiviteit.

Ongeveer 5 jaar geleden had ik het ontzettend druk met mijn eigen bedrijf, studie en privézaken en had ik totaal geen goed systeem. De boel liep letterlijk over.

Ik heb toen dit boek gelezen en het kwam echt als geroepen. In een week tijd goot ik mijn hele leven in het GTD-proces en sindsdien werk ik er nog steeds dagelijks mee.

Natuurlijk heb ik af en toe nog een nieuw momentje nodig om alles weer even op scherp te zetten, maar ik loop nooit meer zo over en vergeet eigenlijk bijna nooit meer iets.

En de mensen om me heen weten precies dat ik het nooit vergeet als ik nog iets van ze krijg haha 🙂

Dit boek is echt een must als je vaak het overzicht in je leven en taken kwijt bent!

3. Rijke pa, arme pa – Robert Kiyosaki

Het boek ‘Rijke pa, arme pa’ van Robert Kiyosaki (ook wel bekend als ‘Rich dad, Poor dad’ gaat over persoonlijke ontwikkeling op het gebied van financiën en geld.

Het is een ontzettend interessant boek om de werking van geld beter te begrijpen en te werken aan jouw money mindset. Sinds ik dit boek heb gelezen ben ik heel anders naar mijn financiële situatie gaan kijken.

Rijke pa, arme pa is leuk geschreven en zit boordevol waardevolle informatie.

Als je de lessen uit dit boek écht gaat toepasen in de praktijk, werk je stap voor stap aan je financiële onafhankelijkheid!

4. Exponentiële organisaties – Yuri van Geest & Salim Ismail)

Het laatste boek is vooral voor de ondernemers onder ons waardevol om te lezen: Exponentiële organisaties.

Het geeft veel inzichten in strategische opties die je als bedrijf hebt om exponentieel te gaan groeien. Denk bijvoorbeeld aan community’s, big data, slimme algoritmes en nieuwe technologieën.

Bedrijven als Netflix, Tesla, Airbnb, Spotify en Waze passen veel van deze ‘kenmerken’ toe in hun business. En met succes!

Wat zijn jouw favoriete persoonlijke ontwikkeling boeken? 

Nieuwsbrief​

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandagochtend fijne inspiratie en praktische tips.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandagochtend fijne inspiratie en praktische tips.

We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Beloofd!