Hi, ik ben Liz. Schrijver, onderneemster en een praktische spirit junkie. Ik hou van het leven en wil jou met About Now inspireren om stralend in het middelpunt van je eigen leven te gaan staan, heel relaxed en vol positiviteit, helderheid en plezier. Ik neem je graag mee in mijn verhaal. 

Ik was altijd ergens naar op zoek.

Op mijn 18e ging ik studeren aan de Vrije Universiteit in Amsterdam: Communicatie- en Informatiewetenschappen. Ik wist dat ik iets met ‘taal en communicatie’ wilde doen en deze studie leek me het meest passend. Toch bleef het rommelen. Ik bleek toch niet zo goed bij het ‘universitaire wereldje’ te passen en de studie bleek niet zo praktisch als ik had gedacht. In die tijd heb ik meerdere notitieboekjes versleten met lijstjes als ‘mijn passie’, ‘wat wil ik nou echt’ en ‘wat kan ik met deze studie’.

Tot ik in 2014 mijn vriend ontmoette

en via hem in contact kwam met het ondernemerschap. Er ging een wereld voor me open. Ik stopte bij mijn toenmalige bijbaantje en schreef me in bij de KvK om opdrachten aan te kunnen nemen als freelance tekstschrijver, niet wetende dat ik naast mijn studie een goedlopende eenmanszaak zou opzetten. Ik had eindelijk een doel en richting gevonden.

In die tijd kwam ik in aanraking met persoonlijke ontwikkeling. Ik ging naar events en las boeken over zelfontwikkeling, mindset en geluk. Voor het eerst leerde ik om groot te dromen en mijn beperkende overtuigingen te zien en om te zetten. Langzaamaan begon ik te beseffen dat ik mijn eigen leven kan creëren. Ik hoef niet te zijn wie ik dacht dat ik was; ik hoef niet binnen de lijntjes te kleuren, maar ik kan mijn eigen lijnen bepalen. 

Voor het eerst begon ik echt concrete en ambitieuze doelen te stellen, visionboards te maken en heel bewust te letten op het verhaal dat ik mezelf vertelde. En dat betaalde zich uit! Ik voelde me krachtiger dan ooit. 

Toch zat ik regelmatig hoog in de stress.

Op een gegeven moment kreeg ik zelfs een black-out. Ik had net mijn bachelor gehaald en was aan het afstuderen voor mijn master als taalkundige; mijn vriend en ik zaten op dat moment midden in de onderhandelingen voor ons eerste koophuis én ik werkte het grootste gedeelte van mijn tijd als tekstschrijver. Het werd me te veel. Ik dacht dat ik het allemaal onder controle had, maar op dat moment wist ik niet eens meer waar we zouden gaan wonen. 

Hè, rust.

Ik realiseerde me dat het hebben van doelen heel fijn, gezond en leuk is, maar dat ik de rust in mijn hoofd miste. Die rust kwam toen ik eindelijk in dat eerste koophuis zat met mijn diploma op zak. Er ontstond ruimte om me nog verder te ontwikkelen, op spiritueel vlak. 

Ik begon me te verdiepen in de wet van de aantrekkingskracht, manieren om te ontspannen en de invloed van de natuur. Ik leerde hoe krachtig onze gedachten zijn en hoe effectief het is om fijne practices, rituelen en resets in je dagelijks leven te integreren. Daarnaast ging ik meer mediteren en leerde ik vooral om te luisteren naar mijn gevoel (want man, wat zat ik veel in mijn hoofd!). Ik besefte dat niets meer down to earth is dan bewust verbinding maken met jezelf.

Maar bovenal heb ik vertrouwen gekregen in mezelf, het leven en het universum. Het vertrouwen dat ik precies ben waar ik moet zijn. Natuurlijk heb ik ook mindere dagen en stress is nog niet uit mijn leven gebannen, maar daar kan ik veel beter mee dealen. Van leven in mijn hoofd ben ik veel meer gaan leven vanuit mijn hart.

Het is niet dat ik geen ambities en doelen meer heb. Ik heb voor ogen waar ik over 10 jaar wil staan en ik plan mijn maand altijd zorgvuldig in. Maar ik kan ook genieten van het nu, van de natuur die in de lente tot bloei komt, van een dansje in de woonkamer of een lekkere latte macchiato. Op de achtergrond rust het vertrouwen dat zolang ik met plezier doe waar ik een goed gevoel bij heb, alles goed is zoals het is en ik precies ben waar ik moet zijn.

Relaxter leven

Ik wil jou inspireren om stralend en relaxed in het middelpunt van je eigen leven te gaan staan. Meer positiviteit, plezier, helderheid, rust en vertrouwen ervaren. Ik geloof dat er dan magie ontstaat en creativiteit, inspiratie en liefde kunnen flowen. Er ontstaat ruimte in jezelf. Er zijn ontzettend veel mooie manieren om je leven een stuk relaxter te maken. Mijn talent is om helderheid te creëren. Met About Now maak ik daarom complexe en taaie onderwerpen helder en praktisch, zodat je er een eigen betekenis aan kunt geven en er zelf mee aan de slag kunt. Zo zijn onderwerpen als spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling ineens niet meer zo vaag, maar kun je er echt van profiteren in je dagelijks leven!

"Plannen maken is zinloos als je niet volledig van het nu kunt genieten"

Alan Watts