Onbekende momenten

Een paar momenten zijn bepalend voor je lot.

Als het leven niet met deze momenten was gekomen of als je er anders mee was omgegaan, dan zou je leven er nu waarschijnlijk heel anders uitzien.

Uit: Het overgave-experiment – Michael A. Singer

Toevallig

Mijn toevallige ontmoeting met een leuke jongen op die ene verjaardag (waar ik na twijfel tóch heen ging) heeft ertoe geleid dat ik nu met diezelfde jongen – inmiddels man – een gedeeld huis, gedeelde bankrekening en gedeelde hond heb.

En mijn inschrijving bij de Kamer van Koophandel omdat ik dan voor een bedrijf teksten kon schrijven (wat uiteindelijk helemaal geen klant werd), heeft ertoe geleid dat ik nu al acht jaar een eigen tekstbureau heb.

Fascinerend vind ik het.

Elke keuze die je maakt, elke richting die je op loopt, elke onverwachte ontmoeting, bepaalt de koers van je leven. Er zijn dus ontelbaar veel andere mogelijkheden over hoe je leven had kunnen lopen. En nog kán lopen.

Ik had ook niet naar die verjaardag kunnen gaan en misschien was ik dan nu ‘die eeuwige single’ geweest. En ik had ook niet als freelancer kunnen starten en misschien werkte ik dan nu wel bij de gemeente. Of bij een reclamebureau. Of was ik tuinontwerper geworden. Of boswachter (om maar wat te noemen). Het een niet beter of slechter dan het ander. Gewoon duizend-en-een-mogelijke-levens met elk zijn eigen gebreken en magie.

Het doet me vooral beseffen dat het eigenlijk wel goed is zo. Meer dan. En dat ik vooral nieuwsgierig ben naar de onbekende momenten die nog gaan komen. Bring it on.onbekende momenten

Nieuwsbrief​

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandagochtend fijne inspiratie en praktische tips.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandagochtend fijne inspiratie en praktische tips.

We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Beloofd!