Oktober 2022: herfstklussen, grote schoonmaak en creatieve projecten

Elke maand schrijf ik een kleine samenvatting, om de oude maand af te sluiten en de nieuwe in te luiden. Dit keer: oktober.

Oktober was de maand waarin het weer merkbaar begon te veranderen. Er lagen metershoge hopen herfstbladeren bij onze voordeur en de bomen in onze straat zijn officieel kaal. Ook in de moestuin loopt het seizoen ten einde.

De moestuin winterklaar maken

Ik heb pompoenen, bieten, pastinaken en schorseneren geoogst, maar langzaamaan ben ik (tussen de buiten door) alle moestuinbedden aan het leeghalen en de moestuin ‘winterklaar’ aan het maken. En stiekem vind ik dit ook wel lekker. Eventjes rust voordat we in het voorjaar weer beginnen met zaaien, verspenen, planten…

Een volle kelder

Rond deze tijd van het jaar houd ik altijd een najaarsschoonmaak. Ik heb dan ook het hele huis onder handen genomen en vooral heel veel uitgezocht en opgeruimd. Ook de kelder is weer geordend en en ligt vol met uien, aardappels, pompoenen, bieten, wortels, zelfgemaakte tomatensaus en appelmoes. Rijkdom!

Mijn naaldviltprojectje

‘s Avonds is het nu zo snel donker. Ik moest er echt even aan wennen dat ik niet meer na het eten nog even naar de moestuin kon of een rondje kon skeeleren. Maar elk nadeel heeft z’n voordeel: het is weer tijd voor creatieve projectjes!

Ik vind het heerlijk om op zondag of in de avond creatief bezig te zijn met een luisterboek in m’n oren. Zo ben ik begonnen met naaldvilten en heb ik een krans van herfstbladeren gemaakt. En op de planning staan nog: waxinelichthuisjes maken, kerststerren vouwen en een groot plaid haken van granny squares.

Cursus sterrenkunde

De herfst vind ik een ideale tijd om inspiratie op te doen, boeken te lezen en nieuwe dingen te leren. Zo ben ik deze maand samen met Mike begonnen aan een cursus sterrenkunde die bestaat uit 8 informatieve avonden. We hebben al door een telescoop gekeken naar planeten zoals Saturnus. Heel interessant!

Nieuwsbrief​

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandagochtend fijne inspiratie en praktische tips.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandagochtend fijne inspiratie en praktische tips.

We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Beloofd!