Nooit meer teleurgesteld zijn? Leef zonder verwachtingen

Teleurgesteld worden is geen fijn gevoel. Maar wat gebeurt er eigenlijk als iemand je teleurstelt en wat kun je er zelf aan doen om te voorkomen dat iemand je laat zitten?

Niet volgens verwachting

Als je teleurgesteld wordt betekent dit eigenlijk dat een verwachting die je had niet wordt waargemaakt.

Je verwacht dat die ene vriend op je verjaardag komt, maar hij zegt toch af of komt niet opdagen.

Of jij helpt altijd iedereen met verhuizen, maar op het moment dat jij verhuist hebben al je vrienden geen tijd. Hierdoor voel je je teleurgesteld. En logisch ook!

Maar in beide gevallen heb jij een verwachting van iemand anders. En in het tweede geval is het zelfs zo dat deze verwachting waarschijnlijk gecreëerd is op het moment dat je zelf wél stond te schilderen bij je vrienden/familie.

Help je iemand onvoorwaardelijk?

Een goede vraag om jezelf regelmatig te stellen is: “Bied ik nu onvoorwaardelijk mijn hulp aan of ben ik onbewust bezig met ruilhandel?”

Wil je iemand helpen zonder dat je direct iets terug verwacht of help je iemand omdat je zelf ook hulp wilt als je gaat verhuizen?

Dit laatste kan en is ook heel logisch, maar dan moet je dit wel duidelijk communiceren. Je kunt deze afspraak van tevoren maken met elkaar.

Dit klinkt misschien een beetje gek, maar schept wel duidelijkheid.

Natuurlijk hóef je dit niet zo af te spreken, maar dan moet je zelf ook onvoorwaardelijk helpen en jouw eigen verwachtingen loslaten.

Leef zonder verwachtingen

Volledig leven zonder verwachtingen is misschien moeilijk, maar je kunt wel met minder verwachtingen leven. Dan word je ook veel minder teleurgesteld. Dit heb je zelf in de hand.

Nieuwsbrief​

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandagochtend fijne inspiratie en praktische tips.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandagochtend fijne inspiratie en praktische tips.

We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Beloofd!