Ontwikkel een positieve money mindset – en word gelukkiger!

De manier waarop je denkt over geld heeft ook daadwerkelijk invloed op jouw financiële situatie. Kom jij altijd geld tekort en krijg je vaak te maken met financiële tegenvallers? Kijk dan eens bewust naar jouw money mindset.

Hoe is het gesteld met jouw money mindset?

Wat voor relatie heb jij met geld? Wat denk jij als je door een villawijk rijd? Of als je hoort dat iemand 10x meer verdiend als jij?

Dit zijn interessante vragen die vaak blootleggen wat jouw relatie met geld is.

Denk je: “allemaal omhooggevallen eikels die hier wonen, mij niet gezien. En dat belachelijke inkomen van sommige mensen, die móeten wel gierig en arrogant zijn, anders kunnen ze toch nooit zoveel geld verdienen”?

Is er een stemmetje die dat weleens zegt?

Of denk je: “wauw, hier wil ik ook wel naartoe werken. Wat doet deze persoon anders waardoor hij 10x meer verdient?”


Maakt geld gelukkig?

Nog zo’n mooie: ‘Maakt geld gelukkig?’

Vaak zeggen mensen die de dubbeltjes moeten omkeren dat dit niet zo is. Dit is een negatieve money mindset.

Als iemand dit zijn hele leven zegt en hiermee (naar de wereld om hem heen / het Universum) uitzendt dat hij geen geld wil ‘omdat dat toch niet gelukkig maakt’, is het ook geen wonder dat hij de kansen om meer geld te verdienen niet ziet.


Ja, geld maakt gelukkig

Het grappige is dat er onderzoeken zijn gedaan die aantonen dat geld tot een bepaald maximum wel degelijk gelukkig maakt.

De bedragen lopen her en der uiteen, maar gemiddeld verbetert een inkomen tot 75.000 – 100.000 euro per jaar de kwaliteit van je leven aanzienlijk. Je hebt simpelweg meer te besteden en dat heeft directe invloed op hoe gelukkig je bent.

Ik zeg daarom altijd: geld maakt niet per se gelukkig, maar geen geld maakt wel ongelukkig.

Als het figuurlijk ‘pijn’ doet om naar je familie of vrienden te gaan omdat je de benzine of het ov-kaartje eigenlijk niet kunt betalen, heeft dat echt impact op je mate van geluk. En het wordt helemaal erg als je in de supermarkt niet meer kunt afrekenen.

money mindset - quote


Werk bewust aan je money mindset

De afgelopen jaren heb ik bewust aan mijn money mindset gewerkt. Ik blijf de bedragen waar ik comfortabel mee ben steeds verder oprekken.

Want ik ben er van overtuigd dat als jij zelf niet gelooft dat je 50.000, 100.000 of 150.000 euro per jaar kunt verdienen, dit ook niet zal gebeuren. Voel je er comfortabel bij en zorg voor voldoende eigenwaarde, zodat je zelf ook gaat inzien en geloven dat je het waard bent.

Ook interessant: Altijd geld tekort? Dat heeft niets te maken met te weinig verdienen 💸


Geld en hebberigheid

Het ontwikkelen van een positieve money mindset en het willen verdienen van veel geld heeft niets, maar dan ook niets met hebberigheid te maken.

Met dat geld kun je bijvoorbeeld een ander gezin dat in een moeilijke periode zit een handje helpen. Of je kunt het doneren aan goede doelen. Geld is een prachtige tool waar je onwijs mooie dingen mee kunt doen, voor jezelf én voor anderen.

Want ik denk zelf dat het weggeven van geld (naar de juiste plekken) zeker gelukkig kan maken. Als jij zelf meer dan voldoende hebt en met het geld dat je verdient de mensen om je heen onvoorwaardelijk kunt helpen, is dat iets waar je zeker niet ongelukkig van zult worden. 😊


4 boeken voor een betere money mindset

 

Nieuwsbrief​

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandagochtend fijne inspiratie en praktische tips.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandagochtend fijne inspiratie en praktische tips.

We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Beloofd!