fbpx

7 tips om meer naar buiten te gaan (ja, ook in de winter!)

Zodra de eerste lentedagen zich aankondigen trekken we er in het weekend massaal op uit naar het strand of het bos. Wij mensen houden van de natuur. Maar hoe kun je meer naar buiten gaan, ook als het winter is en het zonnetje níet schijnt?

1. Spreek met een vriend(in) af om te wandelen

Een tijd terug zou ik met een vriendin afspreken. Normaal gesproken doen we ‘een drankje’ in een koffietentje, maar dit keer vroeg ze of ik met haar samen een NS-wandeling wilde doen (waarbij je loopt van station tot station). En wat was dat leuk! Ik vond het oprecht een heel fijne manier om lekker buiten te zijn, te bewegen en ondertussen gezellig bij te praten.

2. Loop of fiets met een doel

Ga je niet zo snel ‘zomaar’ een rondje lopen? Zorg dan dat je een doel hebt, bijvoorbeeld door ergens lopend heen te gaan waar je anders de auto voor zou pakken. Denk maar aan het doen van een korte boodschap na het eten of een afspraak bij de kapper in de buurt. Je zou anders toch heen gaan, maar maakt er nu een sportieve combi van.

3. Ga tijdens de lunch naar buiten

Als je thuis werkt is dit ideaal, maar ook als je ergens op kantoor zit kan er bijna geen excuus zijn om níet naar buiten te gaan. Neem de lunchpauze maar als momentje om je jas te pakken en eventjes – al is het maar een kwartiertje – te wandelen buiten.

4. Ga buiten sporten 

Probeer als het kan zoveel mogelijk buiten te sporten. In de zomer gaat dat natuurlijk wat makkelijker en kun je buiten yogaën, hardlopen, bootcampen, suppen, tennissen, zwemmen. In het park, het plaatselijke meertje, je achtertuin, door de duinen… Maar ja, dan is het in de meeste gevallen ook mooi weer. Toch zijn er ook in de winter genoeg momenten waarop je lekker naar buiten kan. Met lange sportkleding aan en een muts op is het prima weer om lekker te joggen, fietsen, schaatsen (!) of bootcampen.

5. Drink je koffie buiten

Is een kopje koffie voor jou om 10 uur ‘s ochtends vaste prik? (of kopje thee, matcha latte, ginger shot – whatever you wish) Drink je favoriete drankje dan lekker buiten! Op je balkon, in de tuin of op de veranda. Ook als dat betekent dat je ‘s winters een dikke jas aan moet.

6. Maak er een ochtendroutine van

Maak van naar buiten gaan een vast onderdeel in je ochtendroutine. De natuur is zo powerful. Ga ’s ochtends lekker een rondje wandelen of werk in de tuin. De natuur helpt je te ontspannen. En ik word er zelf altijd enorm vrolijk van! Bovendien is een beetje frisse lucht niet verkeerd (vooral als je verder de hele dag binnen doorbrengt).

7. Neem een hond

Oké, misschien een beetje flauw. Want een hond neem je niet zomaar. Maar echt, als je meer naar buiten wil, zorg dan dat je meer naar buiten moet. En wie kan zo’n lief, kwispelend vriendje bij de voordeur nou weerstaan?

De foto van dit artikel is gemaakt in Oostenrijk. Wat ik zo mooi vind aan landen als Oostenrijk, Zwitserland en Noorwegen is dat ze een echte outdoor-cultuur hebben. In de zomer hiken in de bergen en zwemmen/surfen/suppen op de meren. In de winter skiën, snowboarden en langlaufen in de sneeuw. Heerlijk! En logisch ook, want de natuur daar vráágt hier gewoon om.


Zo maak je er meer tijd voor

De eerste stap is weten wat je kunt doen om meer naar buiten te gaan, maar de tweede stap is om hier ook daadwerkelijk tijd voor vrij te maken!

En dat is vaak nog een lastig puntje. Want hoe kun je jouw tijd zo goed mogelijk indelen dat je wel je doelen behaalt, maar ook genoeg tijd hebt voor jezelf?

In onze cursus plannen leer jij doelen stellen en plannen als een PRO! 💪🏻


 

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Gratis tips in je mailbox?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks fijne inspiratie en praktische tips.

Ga jij ook het leven creëren waar je blij van wordt?

Download het gratis werkboek: Plan jouw droomleven in 4 concrete stappen (+ gratis planner)

Nieuwsbrief​

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandagochtend fijne inspiratie en praktische tips.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandagochtend fijne inspiratie en praktische tips.

We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Beloofd!