Meer naar buiten

Ontdek de kracht van de natuur

7 tips om meer naar buiten te gaan (ook in de winter!)

Zodra de eerste lentedagen zich aankondigen trekken we er in het weekend massaal op uit naar het strand of het bos. Wij mensen houden van de natuur. Maar hoe kun je meer naar buiten gaan, ook als het winter is en het zonnetje níet schijnt?

1. Spreek met een vriend(in) af om te wandelen

Een tijd terug zou ik met een vriendin afspreken. Normaal gesproken doen we ‘een drankje’ in een koffietentje, maar dit keer vroeg ze of ik met haar samen een NS-wandeling wilde doen (waarbij je loopt van station tot station). En wat was dat leuk! Ik vond het oprecht een heel fijne manier om lekker buiten te zijn, te bewegen en ondertussen gezellig bij te praten.

2. Loop of fiets met een doel

Ga je niet zo snel ‘zomaar’ een rondje lopen? Zorg dan dat je een doel hebt, bijvoorbeeld door ergens lopend heen te gaan waar je anders de auto voor zou pakken. Denk maar aan het doen van een korte boodschap na het eten of een afspraak bij de kapper in de buurt. Je zou anders toch heen gaan, maar maakt er nu een sportieve combi van.

3. Ga tijdens de lunch naar buiten

Als je thuis werkt is dit ideaal, maar ook als je ergens op kantoor zit kan er bijna geen excuus zijn om níet naar buiten te gaan. Neem de lunchpauze maar als momentje om je jas te pakken en eventjes – al is het maar een kwartiertje – te wandelen buiten.

4. Ga buiten sporten

Probeer als het kan zoveel mogelijk buiten te sporten. In de zomer gaat dat natuurlijk wat makkelijker en kun je buiten yogaën, hardlopen, bootcampen, suppen, tennissen, zwemmen. In het park, het plaatselijke meertje, je achtertuin, door de duinen…

Maar ja, dan is het in de meeste gevallen ook mooi weer. Toch zijn er ook in de winter genoeg momenten waarop je lekker naar buiten kan. Met lange sportkleding aan en een muts op is het prima weer om lekker te joggen, fietsen, schaatsen (!) of bootcampen.

5. Drink je koffie buiten

Is een kopje koffie voor jou om 10 uur ‘s ochtends vaste prik? (of kopje thee, matcha latte, ginger shot – whatever you wish) Drink je favoriete drankje dan lekker buiten! Op je balkon, in de tuin of op de veranda. Ook als dat betekent dat je ‘s winters een dikke jas aan moet.

 

6. Maak er een ochtendroutine van

Maak van naar buiten gaan een vast onderdeel in je ochtendroutine. De natuur is zo powerful. Ga ’s ochtends lekker een rondje wandelen of werk in de tuin. De natuur helpt je te ontspannen. En ik word er zelf altijd enorm vrolijk van! Bovendien is een beetje frisse lucht niet verkeerd (vooral als je verder de hele dag binnen doorbrengt).

7. Neem een hond

Oké, misschien een beetje flauw. Want een hond neem je niet zomaar. Maar echt, als je meer naar buiten wil, zorg dan dat je meer naar buiten moet. En wie kan zo’n lief, kwispelend vriendje bij de voordeur nou weerstaan?

Boeken over minimalisme

Voor nog wat extra inspiratie voor een minimalistisch leven:

Focus & Flow planner

De eerste stap is weten wat je kunt doen om meer naar buiten te gaan, maar de tweede stap is om hier ook daadwerkelijk tijd voor vrij te maken!

En dat is vaak nog een lastig puntje. Want hoe kun je jouw tijd zo goed mogelijk indelen dat je wel je doelen behaalt, maar ook genoeg tijd hebt voor jezelf?

Met de Focus & Flow planner én het e-book (Doelen stellen en plannen als een pro) leer je precies hoe je dit doet.

Alle artikelen over meer naar buiten

Slow mail

Om de week (ongeveer) verstuur ik een slow mail op de zondagochtend. Deze bestaat meestal uit een mix van persoonlijke inzichten én inspiratie voor een langzamer, lichter en creatiever leven. Soms bevat het een creatieve uitspatting en soms iets waar je je voor in kunt schrijven.

slow mail

Nieuwsbrief​

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandagochtend fijne inspiratie en praktische tips.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandagochtend fijne inspiratie en praktische tips.

We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Beloofd!