Zo boost je jouw energie gedurende de dag

Voel jij je soms zo futloos en wil je meer energie? In dit artikel lees je hoe je jouw energie kunt boosten gedurende de dag.

Ochtend

Begin meteen met het hydrateren van je lichaam

Na een lange nacht slapen waarin je lichaam van alles heeft verwerkt, is het goed om jezelf ‘s ochtends te boosten met een paar glazen water.

Drink ‘s ochtends water op een lege maag. Zo kun je alle afvalstoffen uit je lichaam verwijderen, je stofwisseling stimuleren en jezelf een opkikker geven.

Start je dag vanuit rust 

Begin je dag niet met je telefoon. Je energie gaat daar naartoe waar je aandacht ook is. Is je aandacht dus bij sociale media? Dan gaat daar je energie naartoe.

Houd je energie dus bij jezelf door in stilte te lezen, schrijven, mediteren of even niets te doen.

Ontbijt! (voedzaam)

Geef eens toe, hoe vaak heb jij ‘s ochtends niet ontbeten? Zelf heb ik me daar vaak schuldig aan gemaakt! Maar ik weet ook dat ik gedurende de dag meer energie heb als ik goed ontbijt.

Voor mij betekent dat in de zomer een groene smoothie (spinazie, amandelmelk, banaan, avocado, rode biet) en in de winter een schaal met havermout en warm rood fruit.

meer energie

Middag

Eet een voedzame maaltijd 

Vermijd een lunch met snelle koolhydraten en suikers. Witbrood met hagelslag is dus misschien niet zo’n goed idee (wel érg lekker). Het geeft even kort meer energie, maar daarna vooral een diepe dip.

Sinds ik echt voedzaam lunch met goede vetten en eiwitten heb ik tot aan het avondeten geen honger meer, maar heb ik ook veel meer stabiele energie.

Zelf vind ik het lekker om te lunchen met een uitgebreide salade, zoals bladsla met appel, rode biet, geitenkaas, noten en olijfolie. Maar je kunt natuurlijk van alles verzinnen.

Maak een wandeling na de lunch

Misschien herken je het wel. ‘s Ochtends begin je de dag met lekker veel energie, maar in de middag kak je volledig in.

Wandelen na de lunch brengt je bloedsuikerspiegel in balans, waardoor je uiteindelijk meer energie overhoudt.

En dit hoeft echt geen stevige wandeling te zijn. Een rondje door de wijk van 20 minuten is al voldoende. Dan kun je daarna weer opgeladen achter je laptop kruipen.

Neem korte pauzes tussendoor

Voor je het weet zit je zo 2,5 uur achter je laptop. En aangezien zitten het nieuwe roken is, is dat veel te lang. Het heeft geen zin om urenlang door te buffelen zonder pauze.

Probeer bijvoorbeeld na elk half uur werken even 5 minuten pauze te nemen. Scrol dan niet door sociale media of op internet, maar kom even van je werkplek af en loop een rondje.

meer energie krijgen

Avond

Drink geen koffie meer 

Wil je meer energie in de avond? Dan is het gemakkelijk om naar de koffie te grijpen. Helaas gaat dit niet zo goed samen met een fijne slaap.

Probeer in plaats daarvan kruidenthee te drinken zoals pepermunt of heet water met citroen en gember. Deze geven je geen cafeïneboost, maar brengen wel meer helderheid.

Luister of lees iets positiefs

Het is al eerder gezegd: waar je aandacht is, daar is je energie ook. Als je ‘s avonds dus lekker op de bank ligt te zappen (wat soms heel begrijpelijk is), zal dit ook energie van je slurpen.

Wil je meer energie? Dan kun je beter een inspirerende podcast luisteren of een fijn boek lezen. Ook kun je bijvoorbeeld een korte meditatie-oefening doen.

Zet je schermen uit na 8 uur

Misschien heb je ‘s avonds nog energie als je lekker achter je laptop aan het werk bent of door Instagram scrolt. Dit zal echter niet alleen je slaap verstoren, maar zorgt er ook voor dat het de volgende ochtend meer moeite kost om je bed uit te komen.

Probeer na 8 uur ‘s avonds geen schermen meer te zien (dus geen mobiel, laptop of televisie).

Lees ook: Meer doen in minder tijd? Zo werk je productiever!

 

Nieuwsbrief​

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandagochtend fijne inspiratie en praktische tips.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandagochtend fijne inspiratie en praktische tips.

We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Beloofd!