Hoe krijg je meer energie – ook als je niet vooruit te branden bent? [8 tips]

Hoe krijg je meer energie? Soms heb je van die momenten dat je gewoon niet vooruit te branden bent. Je hebt slecht geslapen en vraagt je echt af hoe je in h*melsnaam deze dag gaat overleven.

Goed slapen, genoeg vitamines, gezond eten.. We weten allemaal dat dat leidt tot structureel meer energie. Maar wat doe je op het moment zelf om meer energie te krijgen, fysiek en mentaal?

1. Hydrateer

Ben je gewend om de dag te beginnen met een kopje koffie? Sla die even over en neem een groot glas water. Vooral als je begint met weinig energie is het extra belangrijk om je lichaam te hydrateren. Ga voor 2 liter water per dag!

Tip: koop een mooie drinkfles en neem die overal mee naartoe (gevuld, uiteraard)⁣. Zelf ben ik erg tevreden met deze ↴

2. Doe een powernap

Heb je echt heel weinig energie? Dan komt dat vaak doordat je te weinig hebt geslapen. Een powernap kan dan helpen! Doe bijvoorbeeld na de lunch even je ogen dicht om 1,5 uur een slaapcyclus te doorlopen.

Dit is de ideale powernap volgens Intermediair

3. Ontbijt (goed)

Ben je onwijs moe wakker geworden? Sla je ontbijt dan niet over! Zelf ben ik vaak geneigd om op zulke momenten qua voeding minder goed voor mezelf te zorgen, terwijl dit dan juist extra belangrijk is. Zo komt je spijsvertering op gang en begint je lichaam te werken.

En dan is het niet echt ideaal om een wit broodje met hagelslag te nemen (hoe lekker het ook is). Ga voor voedzaam, met genoeg vitaminen, mineralen, eiwitten en vetten.

meer energie

4. Ga naar buiten

Hoe krijg je meer energie? De natuur doet wonderen. Met je neus in de wind krijg je al snel een beter humeur! Beweging kan je op deze manier echt een energieboost geven. Ben je niet fijn wakker geworden? Begin je dag dan met een ochtendwandeling.

5. Doe aan yoga

Hoe krijg je meer energie? Begin je ochtend met de zonnegroet(zie filmpje hieronder). Misschien vind je het wat zweverig, maar het kan wonderen doen voor je energieniveau! Lichamelijk voel je je fijner naar een yogapractice, maar ook mentaal zul je je positiever voelen. Win-win!

6. Omring je met fijne mensen

Als je je al een beetje down en moe voelt, helpt het niet om je te omringen met mensen die energie slurpen. Probeer deze zoveel mogelijk te vermijden! Spreek in plaats daarvan af met mensen waar je een lach van op je gezicht krijgt!

7. Dans en lach

Lachen is sowieso goed als je je niet zo fijn voelt. Zet een funky muziekje aan waar je direct blij van wordt en dans door de woonkamer. Doe gek! Lach, zing, dans, spring.. Je krijgt er energie van én je zult je een stuk beter voelen.

Ben je niet zo van het dansen? Een goede comedy kijken mag ook 😉

meer energie krijgen

8. Mediteer

Hoe krijg je meer energie? Probeer een meditatie! Mediteren breng rust in je hoofd en lijf. Het brengt je even naar het nu en laat je alle zorgen en frustraties (bijvoorbeeld over het feit dat je zo weinig energie hebt) op pauze zetten.

Lees ook: Rust in je hoofd? Leer beter plannen

Hoe krijg je meer energie? Soms hoeft dat helemaal niet

Een baaldag mag. Soms voel je je gewoon niet zo chill. Natuurlijk, als je gewoon naar je werk moet is dat vervelend. Maar als het zaterdag is? Accepteer dan gewoon dat je je niet zo goed voelt.

Maak een lijstje met de dingen waar je je beter door gaat voelen. Begin je dag bijvoorbeeld met een goed ontbijt, bel even met een fijne vriend(in) en zet een lekker muziekje op. En accepteer dat je je de rest van de dag iets minder voelt. Morgen weer een nieuwe dag! 

Nieuwsbrief​

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandagochtend fijne inspiratie en praktische tips.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandagochtend fijne inspiratie en praktische tips.

We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Beloofd!