Het jaar reflecteren – hoe is 2020 verlopen?

Het einde van 2020 is nabij en voor mij is dat altijd een moment om even stil te staan en terug te kijken, de balans op te maken en nieuwe plannen te maken en doelen te stellen voor 2021.

Op de automatische piloot

Dit jaar is wel ontzettend snel gegaan. Door corona leven we in een hectische en voornamelijk onvoorspelbare tijd en ik merk dat daardoor het gevaar om ‘geleefd’ te worden op de loer ligt.

Dit zorgde er samen met de internationale lancering van Meditation Moments (waar veel van mijn tijd en aandacht naartoe ging) voor dat ik met name in de tweede helft van dit jaar op de automatische piloot aan het werk ben geweest.

 

Lees ook: Leef jij écht of op de automatische piloot?

automatische piloot

Extra reden om even op ‘uit de race’ te stappen en van een afstandje te kijken naar wat ik nou eigenlijk allemaal aan het doen ben, wat er goed gaat en wat er beter kan.

Maar voornamelijk om goed te kijken naar waar ik nou echt gelukkig van wordt en om me te realiseren dat ik ontzettend dankbaar ben voor het leven dat ik nu leef.

 

Lees ook: Zo stel je doelen voor het nieuwe jaar

Tijd blokken om te reflecteren

Hoe vlieg ik deze laatste weken van 2020 en eerste weken van 2021 dan aan?

Allereerst blok ik een aantal dagen in mijn agenda om gewoon ‘niets’ te doen. In de praktijk blijven daar vaak maar een paar middagen van over, maar het zorgt wel voor iets meer rust en tijd om na te denken over het afgelopen jaar.

Daarnaast ga ik begin januari samen met Liz een paar dagen naar een huisje in het bos (met open haard en sauna 🔥) om daar even tot rust te komen, na te denken over mijn goede voornemens en plannen te maken voor 2021.

Ik raad je aan om dit ook te doen. Natuurlijk hoef je niet net als ons naar een boshuisje, maar probeer voor jezelf een paar dagdelen niets in te plannen. Zet dan ook je mail en mobiel uit en gebruik die tijd om op papier te zetten wat je in 2021 wil gaan oppakken.


Veel succes en ik wens je heel fijne feestdagen en veel gezondheid en geluk in 2021!

 

 

Nieuwsbrief​

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandagochtend fijne inspiratie en praktische tips.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandagochtend fijne inspiratie en praktische tips.

We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Beloofd!