Feng Shui slaapkamer – zo val je sneller in slaap én slaap je beter

Hoe prettig en rustig is jouw slaapkamer eigenlijk? Ga voor een Feng Shui slaapkamer en verbeter je nachtrust.

‘Slapen doe ik wel als ik dood ben’

Ik ben onlangs begonnen met het boek ‘Why we sleep’ van Matthew Walker. Hoewel ik nog maar een derde gelezen heb, is één ding me inmiddels goed duidelijk geworden: slapen is zo ontzettend belangrijk.

Een pakkend stukje in het boek ging over het gezegde “Slapen doe ik wel als ik dood ben”. Slaap is zo belangrijk voor je, dat je letterlijk eerder dood gaat als je structureel te weinig slaapt.

Onze feng shui slaapkamer

Dit boek deed me denken aan onze Feng Shui slaapkamer die Liz en ik al hanteren sinds we in ons eigen huis wonen.

Feng Shui is een filosofie van meer dan 3000 jaar oud en heeft te maken met de balans van energieën op een plek of in een ruimte.

Feng shui hangt samen met de balans tussen Yin en Yang. Waar Yin staat voor rust en stilte, staat Yang voor energie en licht. Voor je slaapkamer heb je meer behoefte aan Yin-energie. 

Als je je bewust bent van Feng Shui, kun je door kleine aanpassingen in een ruimte de energie op een positieve manier veranderen.

feng shui slaapkamer
Hoe tof is deze slaapkamer? (deze is – helaas – niet van ons)

Het gevoel van een fijne plek

Ik heb me er nooit echt heel goed in verdiept, maar iedereen kent wel het gevoel van een ‘fijne’ plek waar je tot rust komt. En je kent vast ook wel het gevoel van een ruimte die heel onrustig aanvoelt.

Liz en ik roepen altijd als we iets verplaatsen of neerzetten in huis (dus ook in de slaapkamer): “Nee, dat is niet Feng Shui”.

Het is moeilijk meetbaar wat dit dan precies is, maar we voelen allebei dan precies: hier wordt de (slaap)kamer onrustiger van.

De Happinez legt in dit filmpje heel mooi uit hoe je een Feng Shui slaapkamer kunt zien. 

Rustig en opgeruimd

Onze slaapkamer is dus heel rustig en opgeruimd. Waarbij we een combinatie van lichte kleuren (vinden we persoonlijke prettig), en een warme groene kleur op de muur hebben.

Behalve een bekabelde Sonos (een speaker) hebben we geen elektronica in de slaapkamer omdat we geen wifi-straling willen. Dus ook geen televisie en geen telefoons.

Zo is het echt een plek waar we tot rust kunnen komen. 

De Sonos gebruiken we als relaxte wekker, die fijne rustige muziek gaat spelen in de ochtend i.p.v. zo’n piepende wekker waar je instant een hartaanval van krijgt (niet de Feng Shui manier om je dag te starten).

En we hebben een paar grote planten staan, die ook voor een fijne energie zorgen.

Het resultaat is dat ik ontzettend goed tot rust kom en dit de fijnste Feng Shui slaapkamer is die ik ooit gehad heb.

slaapkamer feng shui

Lees ook: 5 tips voor meer rust in je hoofd (tip #5 is mijn favoriet!)

 

Hoe ziet jouw (Feng Shui) slaapkamer eruit?

Misschien is het voor je gevoel een beetje overdreven om zo met je slaapkamer bezig te zijn. Want ‘het enige wat je er doet is slapen’?

Toch raad ik je echt aan om gewoon eens te voelen hoe je slaapkamer voelt. Hoe ziet jouw slaapkamer eruit? Kom je er echt tot rust? En krijg je zin om te ontspannen als je jouw slaapkamer binnenloopt ? Of ligt er overal rotzooi, wat onbewust voor een verstoorde Feng Shui zorgt?

Waarschijnlijk weet je wel hoe fijn het is om een opgeruimde Feng Shui slaapkamer te hebben. Gun jezelf dat plezier iedere avond en ik denk dat je er zelfs beter van slaapt (én langer leeft, als we het boek Why we sleep mogen geloven)

 

 

Nieuwsbrief​

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandagochtend fijne inspiratie en praktische tips.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandagochtend fijne inspiratie en praktische tips.

We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Beloofd!