Je kunt je energie maar 1 keer uitgeven – waar gaat jouw energie naartoe?

Meestal zeggen we dat je tijd maar 1x uit kunt besteden. Maar dit is net zo waar voor energie!

Ik besloot ‘s avonds aan de slag te gaan

Ik schrijf deze blog na een inzicht dat ik vandaag had. Ik wilde namelijk deze week een ochtend gaan kitesurfen, maar op het moment van schrijven heb ik het ontzettend druk met werk en kon ik eigenlijk geen ochtend vrij maken in mijn agenda. 

Dus besloot ik gisteravond aan de slag te gaan en het werk dat voor deze ochtend gepland stond op te pakken. Hier had ik de hele ochtend voor ingepland.

Dat bleek ook nodig, want uiteindelijk ben ik er zo’n 5 uur mee bezig geweest! En als je dan om 20:30 uur begint, betekent dit dat je zo rond 2:30 pas je bed inkruipt.

Ik had wel tijd, maar geen energie

Ik werd dus wakker met het idee dat ik ruimte had gecreëerd om te gaan kitesurfen, maar ik had van tevoren niet bedacht dat ik ontzettend moe wakker zou worden. Ik had helemaal niet genoeg  energie om te gaan sporten (als ik mijn lichaam niet nog verder de vermoeidheid in wilde jagen tenminste).

Vroeger zou ik dan toch gegaan zijn en had ik waarschijnlijk de volgende dag last van een verkoudheid en keelpijn.

Daarom heb ik net de keuze gemaakt (win 😊) om het dit keer anders te doen, rustig deze blog te schrijven en vanavond even een lesje yoga te pakken. En lekker een rondje wandelen met Donna uiteraard.

Alleen maar door gaat niet

Je kunt gewoon niet nachten overslaan en non-stop werken en dan ook nog eens energie overhouden voor andere dingen, ook al is dit een populaire gedachte onder ondernemers en motivators.

Feit is: je gaat de prijs betalen en je kunt je energie maar 1x uitgeven. Doe je dat ‘s nachts, dan ben je gegarandeerd overdag op een gegeven moment minder scherp en gefocust.

Moraal van dit verhaal: denk goed na over waar je jouw energie aan wilt besteden. Tijd is schaars, maar je energie is ook niet onbeperkt.

 

Nieuwsbrief​

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandagochtend fijne inspiratie en praktische tips.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandagochtend fijne inspiratie en praktische tips.

We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Beloofd!