Edelstenen en kristallen – wat kun je ermee?

Edelstenen en kristallen. Zweverig? Nee, juist heel down to earth! Het zijn elementen van vaak honderden jaren oud die gevormd zijn door onze enige echte Moeder Aarde. Ze zijn stuk voor stuk uniek en hebben elk een eigen werking (maar je moet er wel in geloven).

Stenenverzameling

Sinds een half jaartje ongeveer ben ik mijn stenenverzameling drastisch aan het uitbreiden. Vroeger verzamelden mijn broer en ik ook altijd stenen, omdat ze ‘er zo mooi uitzien’. En eigenlijk is dat nog steeds mijn reden.

Ik vind het heerlijk om een spiritueel winkeltje (je weet wel, zo’n winkeltje met overdadige wierookgeur, dromenvangers voor het raam en een boeddhabeeld bij de entree) binnen te lopen en bakken vol stenen te zien. Prachtig! En dan móet ik er altijd eentje mee naar huis nemen.

De werking van edelstenen en kristallen

De een vindt het he-le-maal niks, terwijl de ander net als ik ontzettend fan is van stenen. Ze zien er vaak bijzonder uit en worden veel gebruikt om interieurs mee te stylen. Maar er is meer!

Stenen hebben namelijk ook daadwerkelijk werking op ons. Als je ervan uitgaat dat alles energie is, weet je ook dat stenen een bepaalde energie bij zich dragen. De energetische trilling in de steen kan dus ook invloed hebben op jou.

Als je heel goed voelt, kun je dit zelf ervaren. Als je een steen vasthoudt kun je bepaalde sensaties voelen. De steen wordt bijvoorbeeld heel warm of je voelt zachte tintelingen. En houdt maar eens twee stenen dicht bij elkaar, dat ze elkaar nog net niet raken. Beweeg de stenen vervolgens zacht heen en weer. Dan voel je dat er een bepaalde druk tussen zit (net als bij de achterkant van twee magneten).

Deze energie zorgt ervoor dat de stenen een bepaalde werking hebben. En dit is voor elke steen weer anders. Er zijn bijvoorbeeld stenen die je helpen aarden (jaspis), voor meer balans (toermalijn), voor meer positiviteit (citrien), om het hart te openen (rozenkwarts) of om beter naar je gevoel te luisteren (amethist).

De betekenis die je er zelf aan geeft

kristallen

Maar het gaat er vooral om welke betekenis jij aan een steen geeft. Misschien word je wel rustig als je een bergkristal vasthoudt. Of voel je je zelfverzekerder met een tijgeroog in je broekzak.

Zelf vind ik het bijvoorbeeld heel fijn om ‘s ochtends een steen uit mijn verzameling te pakken die mij op dat moment aanspreekt. Dat kan door de vorm zijn, de kleur, of gewoon, omdat het zo voelt. Vervolgens leg ik die steen naast me als ik aan het werk ben of draag ik hem in mijn broekzak als ik op pad ga. Dat doe ik niet elke dag, alleen als ik de behoefte voel.

Zo kun je de stenen bij je dragen, maar bijvoorbeeld ook onder je kussen leggen, in bad doen of zelfs in je drinkwater.

En of het nu en gevalletje placebo is of niet. Als het voor jou werkt, dan werkt het!

Bron afbeelding: Unsplash @farreal
Auteur: About NOW

Nieuwsbrief​

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandagochtend fijne inspiratie en praktische tips.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandagochtend fijne inspiratie en praktische tips.

We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Beloofd!