Doe jij wat je leuk vindt? Ga voor geluk!

Hoe happy je bent hangt af van de dingen die je doet. Als je te lang of te vaak dingen doet waar je eigenlijk niet zo blij van wordt heeft dit invloed op jouw stemming en geluksgevoel.

Ben je blij met de dingen die je doet?

Het is dus een goed idee om het leven niet aan je voorbij te laten razen maar af en toe te reflecteren: zoals jij de afgelopen periode hebt geleefd, is dat wel hoe je wílt leven?

Zelf heb ik bijvoorbeeld iedere maand een terugkerende reminder in m’n to-do app (Things) om te reflecteren.

Denk hier eens goed over na:

“Als vandaag de laatste dag van je leven was. Zou je dan blij geweest zijn met de dingen die je afgelopen maand heb gedaan?”

Deze zin heb ik uit de biografie van Steve Jobs gehaald. Want zodra je bewust wordt van het feit dat dit leven eindig is, en dat het sneller kan eindigen dan je denkt, verandert je perspectief. De dingen die je eigenlijk belangrijk vindt worden helder.

Als vandaag de laatste dag van jouw leven is ga je niet met mensen afspreken waar je geen energie van krijgt en ga je ook geen werk doen dat je lusteloos en moe maakt.

Eén groot feest

Ik zeg hiermee niet dat je leven 24/7 één grote feestpartij hoeft te zijn. Dat is niet reëel.

Af en toe een tegenslag, een paar slechte momenten horen bij het leven. Daar leer je van en groei je door.

Maar het moet niet zo zijn dat je iedere dag naar je werk gaat, ongelukkig achter je bureau kruipt en er 8 uur later nog ongelukkiger weer achter vandaan kruipt.

Wat doe je als geld geen rol speelt?

Alan Watts heeft er ook een mooie zin voor: “What would you like to do if money were no object. How would you really enjoy spending your life? I say do that and forget the money” 

Ben je gelukkig met hoe jij je dagen vult en met het werk dat je doet? Heb je een gevoel van voldoening? Goed om daar eens rustig over na te denken!

Lees meer:

Nieuwsbrief​

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandagochtend fijne inspiratie en praktische tips.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandagochtend fijne inspiratie en praktische tips.

We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Beloofd!