Bewuster leven? 5 vragen om jezelf dagelijks te stellen

Relaxed leven betekent voor mij bewuster leven. Door de juiste balans te creëren tussen knallen en rust, meer te genieten van het nu, leven met een bewuste intentie en leren luisteren naar je gevoel.

Bewuster leven? Deze 5 dagelijkse vragen kunnen je hierbij helpen.

1. Bewuster leven? Stel jezelf de vraag: waar ben ik dankbaar voor vandaag?

Deze staat met stipt op nummer 1. Dankbaarheid zorgt er niet alleen voor dat je meer geniet van wat je hebt en dus gelukkiger bent, maar ook dat je makkelijker aantrekt wat je nog niet hebt. Het brengt je in een positieve vibe waarmee je positieve dingen kunt aantrekken (ook wel bekend als de wet van de aantrekkingskracht).

2. Wat is mijn intentie voor vandaag?

Je kunt zelf bepalen hoe jij je leven leeft. Alle keuzes die je maakt bepalen namelijk de koers van je leven. Oók de keuzes over hoe je je wilt voelen.

Door ‘s ochtends een duidelijke intentie te stellen kun je richting geven aan je dag en bewuster leven. De intentie die je stelt heeft grote invloed op hoe de dag zal verlopen. Of in ieder geval: hoe jij die ervaart.

Een intentie kan bijvoorbeeld zijn:

  • Vandaag zit ik goed in mijn energie.
  • Vandaag grijp ik de kansen die op mijn pad komen.
  • Ik stel me vandaag open voor de mensen om me heen.
  • Mijn dag verloopt vandaag moeiteloos.

3. Waar ga ik vandaag van genieten?

Wat ga of kan je doen om deze dag geweldig te maken? Ik geloof dat je elke dag iets moet doen waar je 100% van geniet, zodat je optimale balans creëert tussen knallen en rust.

Plan daarom bewust in je to-dolijst een genietmomentje of selfcare momentje in. En dat kan alles zijn! Misschien is het een fijne wandeling, ga je even lekker shaken op een fijn muziekje of lees je in de middag een stukje uit je favoriete boek.

4. Wat heb ik vandaag gemanifesteerd?

Misschien ben jij ondernemer en heb je een doel gesteld voor dit jaar, bijvoorbeeld een bepaalde omzet. Dan zul je deze omzet waarschijnlijk stapje voor stapje behalen. Het is als een zaadje in de grond dat langzaam groei en groeit, tot het uiteindelijk een mooie bloem is geworden (doel = behaald).

Maar vaak zijn we ons niet volledig bewust van deze kleine groeistapjes. Door op te schrijven wat je hebt gemanifesteerd, word je hier wél bewust van. En zul je zien dat je elke dag een stapje dichterbij komt.

Elke dag zijn er mooie dingen die je manifesteert (aantrekt). En dat kan alles zijn! Een fijne werkflow waardoor je veel taken af hebt kunnen krijgen, een tof gesprek met een potentiële klant, een nieuw idee…

5. Hoe wil ik morgen wakker worden?

Wil jij bewuster leven? Stel dan niet alleen een intentie voor de dag, maar ook voor de nacht! Vraag jezelf af wat je intentie voor de ochtend is en visualiseer daarbij hoe je wakker wordt. Als jij jezelf bewust afvraagt hoe je de volgende ochtend wakker wilt worden, heeft dit ook daadwerkelijk invloed op hoe je slaapt én op hoe je je de volgende ochtend voelt.

Bijvoorbeeld: Ik word morgenochtend energiek wakker en mijn lichaam is volledig uitgerust.

Schrijf de antwoorden op deze vragen ook op, bijvoorbeeld in een dagboek, agenda of notitieboek. Op deze manier ben je er bewuster mee bezig en kun je de antwoorden op een later moment gemakkelijk teruglezen.

Auteur: About NOW

Nieuwsbrief​

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandagochtend fijne inspiratie en praktische tips.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandagochtend fijne inspiratie en praktische tips.

We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Beloofd!