Augustus 2022: veel energie, klussen en dagjes weg

Elke maand schrijf ik een kleine samenvatting, om de oude maand af te sluiten en de nieuwe in te luiden. Dit keer: augustus.

Augustus was een maand van veel zon, overvloedige oogst uit de moestuin en een paar leuke uitstapjes. Zo volop in de zomer geniet ik ervan om veel buiten zijn, lange avonden in de tuin te zitten, ‘s avonds nog lekker op pad te gaan, veel op het strand te zijn en samen leuke dingen te doen.

Augustus was de maand waarin ik veel te vinden was in de moestuin die ik heb op het volkstuincomplex bij ons in het dorp. Mijn 200 m2 staat vol met aardappels, uien, bonen, bloemen, kruiden, courgettes, komkommers, tomaten en heel veel meer.

Ik fietste dus veel naar de moestuin en nam elke keer wel een mandje oogst mee terug. En die oogst moest natuurlijk ook opgegeten of verwerkt worden. Dus op het moment van schrijven hangt de zolder vol met gedroogde kruiden en puilt de vriezer uit van courgettesoep en rode bieten.

Ook was augustus de maand waarin ik een paar keer op pad ben geweest. Zo bezocht ik samen met mijn vader het museum Naturalis in Leiden. We waren er allebei nog nooit geweest, dus het leek ons een mooi uitstapje.

Wist je dat ik vroeger archeologe wilde worden? Fantastisch vond ik dat. Het liefst had ik een metaaldetector gehad om kleine opgravingen te doen. Fossielen, edelstenen en kristallen, dinosauriërs, oude botten: eigenlijk alles was ‘oud’ was en een verhaal had, vond ik interessant.

En nog steeds! Mijn vader is een echte Quest-liefhebber, dus jut en jul hadden het prima naar hun zin in dit museum.

Een ander ‘uitstapje’ was met Mike samen. We deden een pizza-cursus van de Pizza Academy en dat was verrassend leuk! Achter ‘pizza maken’ schuilt een hele wereld.

We zijn allebei pizzaliefhebber (Mike de #1), dus ik had Mike dit cadeautje gegeven voor zijn verjaardag. Deels eigenbelang natuurlijk.

Het was ook heel leuk om te ervaren hoe het is om in één dag alles te leren over een bepaald thema en het heeft me echt geïnspireerd om vaker cursussen en workshops te volgen.

Dus in oktober staat er een training sterrenkunde op de planning (die heb ik dan weer gekregen voor mijn verjaardag) en in januari wil ik waarschijnlijk een cursus jeugdliteratuur schrijven volgen.

Ook ging ik er deze maand alleen op uit. Mijn ouders hebben een stacaravan in Nunspeet. Een fantastische plek in de bossen, waar de mussen de broodkruimeltjes van de grond eten en je ‘s ochtends eekhoorntjes kunt spotten in de bomen.

Daar heb ik heerlijk veel gewandeld (op blote voeten), heb ik ‘s ochtends kopjes koffie gedronken op leuke plekjes en ben ik vooral even helemaal tot rust gekomen. Ik ga wel vaker alleen op vakantie (al is het een paar dagen) en ik merk dat ik daar altijd enorm uitgerust weer van thuiskom.

De maand sloten we af met veel klusjes. We hebben een mooie overkapping in de tuin waar we echt een tweede woonkamer van willen maken. Mijn handige vader heeft geholpen om er een glazen wand in te zetten en zelf heb ik de hele binnenkant wit gebeitst. Ook Mike is in de weer geweest met planken en schroeftol.

Daarnaast heb ik Marktplaats afgespeurd voor leuke tweedehands meubeltjes, mét resultaat! Wat staan er af en toe toch leuke dingen op Marktplaats. Dit klusproject is nog niet af, maar we kunnen niet wachten om straks de regenachtige dagen van de herfst door te brengen in onze nieuwe tuinkamer.

 

Nieuwsbrief​

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandagochtend fijne inspiratie en praktische tips.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandagochtend fijne inspiratie en praktische tips.

We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Beloofd!